Eind 2012 is Alulox oppervlaktetechniek opgericht om een nieuw alternatief te bieden op het gebied van anodiseren.

Aanvankelijk zijn we gestart met een kleine anodiseerstraat waarin we producten konden behandelen in diverse kleuren en voor vele toepassingen.

Onze ambitie was en blijft om mee te groeien met de wensen van onze klanten. Zodoende hebben wij sinds begin 2017 een glasparelstraalcabine voor aluminium en RVS en een kleine behandelstraat om het geparelde RVS te passiveren.

Echter bleef er de vraag naar een anodiseerreeks die groter werk aan kon en wij hebben deze dan ook in november 2021 weten te verwezenlijken.

Een grote aanwinst die legio meer mogelijkheden biedt voor onze klanten. In deze grote lijn anodiseren we maatvast en technisch, anodiseren we hard en kunnen behalve blank ook inkleuren met zwart en brons-tinten.

De huidige baden voor de producten hebben een afmeting van 1200x800x450 mm. De nieuwe lijn is maar liefst 6,25 meter bij 1,5 meter en 550mm breed. U kunt zich voorstellen wat voor verschil dit maakt in onze productieaantallen en -afmetingen.

Momenteel zijn er onderdelen die door ons behandeld zijn in gebruik op de zeebodem en op een hoogte van 408km. Wij werken onder andere voor de maritieme sector, machinebouw, medische toepassingen en (gevel)bouw.

Om mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een betere kans te geven, hebben wij ons aangesloten bij een initiatief van Stroomopwaarts en ook bij WSP Rijnmond in deze regio, zodat wij deze mensen een kans kunnen bieden om een goede basis te leggen en weer plezier te vinden in het samenwerken met andere mensen. Na gestart te zijn met 2 mensen in 2012 zijn we gegroeid naar een bedrijf met 15 personeelsleden en we hopen deze groei in de komende jaren door te zetten.

Alulox Oppervlaktetechniek BV
010-2308341
www.alulox.nl