DE GREEF coatings geeft al zestig jaar kleur aan het leven. Het poedercoatbedrijf uit Breukelen ging over van opa op zoon en inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Bertus de Greef begint in 1956 in zijn schuur in Vreeland met het natlakken van gereedschapsdoosjes. Hij doet dat eerst nog naast zijn andere werk. Maar de hobby loopt uit de hand en in 1962 wordt het bedrijf officieel ingeschreven als De Greef’s Lak-, Spuit- en Moffelinrichting.

Bertus neemt personeel aan waaronder natlakker Bertus van der Tol die uiteindelijk 45 jaar blijft. Maar ook zijn vrouw Ina en hun vier kinderen helpen vaak mee. Een bedrijf aan huis betekent altijd drukte in het gezin.

Overname
Meehelpen is vanzelfsprekend en zo komt ook zoon Melis in de zaak. Hij komt uiteindelijk in het woonhuis met zijn gezin; vrouw Christien en hun kinderen Albert en Lisette. In 1979 neemt hij officieel het bedrijf helemaal over. Het bedrijf is dan nog steeds midden in een woonwijk gelegen. Strengere milieuwetgeving en druk vanuit de buurt en gemeente zorgen ervoor dat Melis keuzes moet maken. In 1985 koopt hij daarom een stuk grond een dorp verderop: in Breukelen.

Groei
Met de opkomst van poedercoating in die jaren groeit het bedrijf hard. Er worden twee hallen aangebouwd en in 2003 neemt zoon Albert de zaak over. 

Het bedrijf richt zich vanaf dat moment voornamelijk op poedercoaten voor de industrie, in het bijzonder binnentoepassingen. Van legborden, draadmanden tot aan trapconstructies en tafelframes worden gecoat op de handmatige afdeling of een van de twee productielijnen. In 2020 wordt, mede door veranderingen in de orderportefeuille, besloten om een productielijn te sluiten en te investeren in de overgebleven semi-automatische coatlijn en de handafdeling. De ruimte die vrijkomt wordt gebruikt voor assemblage en opslag van producten.

Basis
Ondanks alle veranderingen blijft na zestig jaar toch een deel vertrouwd. Wat niet is veranderd is de cultuur; nog steeds is het met recht een familiebedrijf met een harde kern vaste medewerkers en korte lijnen. En nog steeds is de basis kleur geven aan het leven.