De afgelopen corona-periode laat zien dat het nodig is om collega-ondernemers en techneuten te spreken. Toelevering loopt vertraging op of ontwikkelingen maken dat leveranciers wegvallen. Het is goed om je te oriënteren op alternatieven om continuïteit van je bedrijf te borgen. Een goede samenwerking en een echte ontmoeting is daarbij cruciaal. Daarom vindt op 18 en 19 mei 2022 de nieuwe vakbeurs voor de maakindustrie plaats: Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost.

Het aandeel maakindustrie in Noordoost Nederland is groot
1 op de 3 maakbedrijven is gevestigd in Noordoost Nederland. Het is een broedplaats voor startups en barst van de mkb’s. Er is een goede relatie met onderwijs- en overheidsinstanties en de regio is goed bereikbaar voor andere regio’s en west Duitsland. Kortom, de regio biedt eindeloze kansen voor maakbedrijven. Op Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost brengen we dit samen. Deze vakbeurs is een plek waar kennis en innovaties worden gedeeld en waar je in contact komt met toeleveranciers. Je krijgt handvaten om dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en tips om het bedrijf toekomstbestendig te maken. De hele productieketen is vertegenwoordigd op de beursvloer. Dat start bij de ideeënfase en eindigt met productie, fabricage en assemblage. 

Investeren in samenwerking
Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost investeert ook in samenwerking met partners zoals o.a. Koninklijke Metaalunie en Verenigde Maakindustrie Oost. We hebben een gezamenlijk doel voor ogen en dat is aan de maakindustrie laten zien wat de regio te bieden heeft aan technologie en toeleveranciers. Op 18 & 19 mei 2022 kun jij het resultaat met eigen ogen bekijken én kun je deelnemen aan de informatieve sessies van het kennisprogramma. Deze sessies geven je praktische tips over thema’s zoals onder andere digitalisering, circulariteit en zaken doen in Duitsland. 

Zie, voel en ervaar!
Er zijn verschillende experiences waar je zelf kan zien, voelen en ervaren wat technologie kan bieden. Heb je bijvoorbeeld een vraagstuk over 3D printen? Neem dit mee en probeer het direct uit in de 3D experience. Of neem een kijkje bij de materialen tentoonstelling van materia en bepaal welke materialen jij in de toekomst kan gebruiken. Bezoek de industrial reality experience en ervaar wat virtual reality voor jou kan doen.  

Activiteiten
Niet alleen op de vakbeurs kun je inspiratie opdoen voor jouw werkzaamheden of bedrijf. Gedurende het hele jaar organiseren we activiteiten voor ondernemers uit de maakindustrie. Volg bijvoorbeeld op 12 april de webinar: in 6 stappen klaar voor de Duitse markt. Op mixnoordoost.nl vind je meer informatie over alle activiteiten.   

Zet 18 & 19 mei alvast in je agenda en registreer je gratis ticket met registratiecode 2503 op mixnoordoost.nl/ticket15