Dit jaar bestaat het Winterswijkse familiebedrijf Gebuwin aan de industrieweg 6 vijfenzeventig jaar en dat wordt het gehele jaar gevierd. Nu de corona maatregelen zijn opgeheven kunnen wij gelukkig ons 75-jarig bestaan dit jaar uitgebreid vieren, aldus commercieel directeur Alan Siertsema.

Rond 1930 kocht de heer Buunk een sigarenkiosk in Winterswijk op de hoek van de Gasthuisstraat en Leliestraat met daarachterliggend een huis met erf en tuin. In de werkplaats werden door Buunk Sr. en zonen Bernard en Gerhard reparaties aan naaimachines uitgevoerd en allerlei technische snufjes ontwikkeld onder de naam firma Buunk & Zonen. Naderhand begonnen beide zoons hier in 1947 hun eigen bedrijf Gebuwin, afkorting voor Gebroeders Buunk Winterswijk.

In 1949 is Gebuwin verhuisd naar de Industrieweg 6. Momenteel produceert Gebuwin hand- en elektrische lieren en exporteert haar producten over de hele wereld. Gebuwin is daarmee een toonaangevend bedrijf in de hef- en hijs wereld.

Gebuwin brengt binnenkort een magazine uit waarin o.a. de geschiedenis verder wordt geïllustreerd met foto’s en anekdotes en wordt er een blik op de toekomst gegeven.

In juli gaat het hele bedrijf inclusief partners een weekend naar Maastricht en staat op vrijdag 23 september een openhuis gepland waarbij naast collega’s, ook klanten, buren, vrienden en familie worden uitgenodigd. Ook bent u van harte welkom.

Gedurende het gehele jaar gaat Gebuwin stukjes uit de magazine op Facebook en LinkedIn posten, mocht u dus op de hoogte willen blijven dan kunt u de bedrijfspagina van Gebuwin volgen.