René van Winkelen (links) en Gert-Jan van Winkelen. De directieleden van Geelhoed Metaalhandel.

Bij Geelhoed Metaalhandel kunnen bedrijven hun ijzer en andere oude metalen inleveren tegen een goede prijs. Ook katalysatoren, loodaccu’s en printplaten koopt Geelhoed in. De materialen worden gesorteerd en verwerkt, zodat ze gerecycled kunnen worden en de kringloop sluit. Leveranciers kunnen een container voor metaalafval op locatie laten plaatsen en Geelhoed perst grote hoeveelheden metaal voor derden tot handzame pakketten die eenvoudig opgeslagen, vervoerd en omgesmolten kunnen worden. 

Zonne-energie
Minder CO2 uitstoten én een lagere energierekening: dat klonk de directie van Geelhoed Metaalhandel als muziek in de oren. Daarom werden er in 2019 470 zonnepanelen geplaatst op het dak van het Nootdorpse familiebedrijf. Die panelen wekken al jaren evenveel energie op als de metaalhandel verbruikt met handels- en persactiviteiten.

Milieuoverwegingen waren voor de directie misschien nog belangrijker dan de energierekening om over te stappen op groene energie: “Om je heen zie je het milieu ten gronde gaan”, zegt directeur René van Winkelen. “De aarde warmt op en CO2-uitstoot is daarvan een belangrijke veroorzaker. In de metaalsector moeten we kritisch kijken wat we kunnen verbeteren binnen de branche, de keten en het eigen bedrijf. Die verantwoordelijkheid voelen wij en is ook belangrijk voor onze klanten.” 

En hoewel de zonnepanelen een fikse investering waren, vinden ze dat in Nootdorp het geld meer dan waard. Van Winkelen: “Het is goed voor het milieu én de kosten van ons energieverbruik zijn flink gedaald. Binnen zeven jaar hebben we de aanleg van de panelen terugverdiend en met de huidige ontwikkeling van de energieprijzen sneller.” Ondertussen zijn er plannen voor uitbreiding van de installatie en het verder elektrificeren van het bedrijfsproces. Zo zijn er onlangs twee elektrische heftrucks aangeschaft.

Contact
Heeft u metalen om aan te bieden of te persen, of bent u benieuwd naar prijzen of informatie? Kijk op www.oudmetaalhandel.nl of bel 015 2730575