Tijdens Vision, Robotics & Motion staan slimme productieautomatisering, robots, (machine) vision en motion control centraal. Zo ook in het lezingenprogramma, waar u de laatste ontwikkelingen en best practices hoort van de top spelers en kennisinstellingen op het vakgebied.

Een greep uit het programma

Robotica voor het MKB – Congres door Holland Robotics
De robot wint binnen het MKB steeds meer terrein. Waar vroeger de robot voornamelijk binnen (grote) productieomgevingen werd ingezet, worden er tegenwoordig steeds meer toegankelijke toepassingen ontwikkelt voor MKB bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de komst van de cobot en (autonome) drones. Hoe past u deze ontwikkelingen toe binnen uw bedrijf en welke mogelijkheden zijn er bijvoorbeeld op het gebied van financiering? Dat ontdekt u tijdens het congresprogramma Robotica voor het MKB. 

Big Science congresprogramma door ILO-net
Vision, Robotics & Motion slaat een brug technologische ontwikkeling en concrete toepassing. Zo hoort u bij de Big Science lezingen de ervaringen van bedrijven en instituten die werk gedaan hebben in het domein remote handling en vision bij de grote internationale wetenschapsprojecten zoals CERN, F4E, SKA, Einstein Telescope. Laat u ook inspireren door deze bijdragen over de technische uitdagingen, ontmoet de pragmatische bedrijven in de innovatieve frontlinie en bekijk demo’s van de actuele stand van de techniek.

Big Science is de verzamelnaam voor de grote internationale collaboratieve onderzoeksprojecten zoals de deeltjesversneller in CERN, de Einstein telescoop, SKA, ESRF, LOFAR, ITER, DIFFER etcetera. Deze giga projecten ontwikkelen zelf maar betrekken ook veel technologie en (sub) assembly’s uit de industrie. In Nederland zijn Industrial Liason Officers actief die gezamenlijk vanuit het ILO-net de brug slaan tussen de behoeftes van deze Big Science projecten en het Nederlandse bedrijfsleven. Een thema binnen deze projecten is remote-handling (robotica) voor service in harsh environment, en sensoriek / detectie / procesbewaking met vision en motion. Tijdens de 2022 editie van deze beurs zijn deze Liason Officers aanwezig om informatie te verstrekken eventueel naar aanleiding van de lezingen en in het Meet & Match programma.

Workshops Deep Learning en Modulair ontwerpen door Mikrocentrum Opleidingen
Mikrocentrum Opleidingen organiseert tijdens Vision, Robotics & Motion 2022 een 2-tal workshops op gebied van Deep Learning en Modulair Ontwerpen. Dit zijn nieuwe Mikrocentrum cursussen en tijdens deze workshops kunt u laagdrempelig kennismaken met beide onderwerpen en de docenten. De workshops vinden plaats op beide dagen. U kunt zich vooraf aanmelden voor de workshop van uw keuze.

  • 10.00 – 12.30 uur: Workshop Deep learning door Albert van Breemen, Mikrocentrum docent en CEO bij VBTI
  • 13.00 – 14.00 uur: Workshop Modulair ontwerpen door docent Thijs Schepman, Mikrocentrum docent en Management consultant bij IPL Advies
  • 14.30 – 15.30 uur: Workshop Modulair ontwerpen door docent Thijs Schepman, Mikrocentrum docent en Management consultant bij IPL Advies

Deelname aan de workshops is gratis.
Wanneer u zich heeft ingeschreven en bij verhindering niet hebt afgemeld, zien wij ons genoodzaakt € 49,50 in rekening te brengen.

BedrijvenMeeloopDag Student Tour @Vision, Robotics & Motion
Vision, Robotics & Motion organisator Mikrocentrum en BedrijvenMeeloopDag, een platform dat technische studenten verbindt met het bedrijfsleven, gaan de samenwerking aan! Door de krachten te bundelen bieden zij tijdens deze vakbeurs jong talent de kans om laagdrempelig kennis te maken met exposanten voor mogelijke stages en/of toekomstige jobs. De student tour vindt plaats op donderdagmiddag 9 juni, van 14.00 tot 16.00 uur. De studenten worden in groepen in tijdslots van 1 uur rondgeleid over de beursvloer. Exposanten die graag kennis willen maken met deze studenten, kunnen in 10 minuten hun bedrijf voorstellen, vragen beantwoorden en in contact komen.

Internationale Meet & Match
Enterprise Europe Network nodigt u uit deel te nemen aan de internationale matchmaking tijdens de vakbeurs Vision, Robotics & Motion op 8 & 9 juni 2022. Het doel van deze matchmaking is u te ondersteunen bij het vinden van samenwerkingspartners, nieuwe business kansen en relevante nieuwe contacten in de nationale en internationale Vision, Robotics & Motion netwerken. Registreer nu al uw profiel en interesses via deze link, vindt en wordt op voorhand gevonden door interessante partijen, en bereid zo zelf van te voren al een persoonlijke agenda voor tijdens dit event.